RSSВерсія для друку
Сімейних лікарів Дніпропетровщини будуть фінансово стимулювати
01.02.2012

"Заробітна плата сімейних лікарів загальної практики буде нараховуватися залежно від обсягу та якості виконаної роботи. Такі зміни відбуваються у зв'язку з модернізацією системи охорони здоров'я Дніпропетровської області як одного з пілотних регіонів з впровадження реформи медичної галузі", - повідомила заступник начальника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

Вона зазначила, що в процесі модернізації охорони здоров'я ключова роль відводиться сімейному лікарю. Цей спеціаліст надаватиме допомогу усій родині: від малюків до літніх людей. В обов'язки сімейного лікаря входитиме лікування найпоширеніших хвороб, направлення пацієнтів в стаціонар чи до вузькопрофільного спеціаліста, нагляд за вагітними, призначення графіку щеплень дитині, регулярне медичне обстеження пацієнтів, профілактика захворювань тощо.

"Наразі для здійснення диференційованої оплати праці сімейним лікарям Дніпропетровська область вже отримала з державного бюджету 68,3 млн грн, — зазначила Олена Лугова. - Окрім того усі райони та міста області прийняли так звану програму місцевих стимулів. Програмами передбачено, що сімейні лікарі будуть забезпечуватися службовим житлом, безкоштовним мобільним зв'язком, а також отримуватимуть муніципальні надбавки до заробітної платні".

Передбачається, що в процесі модернізації охорони здоров'я кількість сімейних лікарів зросте. У жовтні 2011 року на базі Підгородненської амбулаторії було відкрито навчально-методичний центр, де сімейні лікарі проходять навчання та перекваліфікацію, освоюють практичні навички роботи з пацієнтами.

"Зараз в області діє 400 сімейних лікарів, у 2012 році за кошти з державного та місцевих бюджетів ми запланували навчити ще більше лікарів", — повідомила Олена Лугова.

Детальніша інформація за адресою: