RSSВерсія для друку
Сільські медичні заклади передали на баланс центральних районних лікарень
19.12.2011

На сьогодні Міністерство охорони здоров’я завершує формування мережі Центрів первинної медико-санітарної допомоги у пілотних регіонах. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Будуть створені 160 центрів первинної медико-санітарної допомоги (у Вінницькій - 27, Дніпропетровській- 53, Донецькій - 71; м. Києві- 9).

Здійснюється підготовка наступного етапу реформи - структурної реорганізації екстреної та вторинної медичної допомоги, зокрема, організації протягом наступного року госпітальних округів, а також визначення пунктів тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги.

Ще одне важливе питання, яке результативно у цьому році відпрацьовується у пілотних регіонах - це запровадження "місцевих стимулів". Зокрема, здійснюється забезпечення житлом медичних працівників.

Застосовуються "муніципальні" надбавки до заробітної плати медичним працівникам та інші.

Реформування галузі охорони здоров'я уже започатковано і у непілотних регіонах. Здійснено передачу закладів охорони здоров'я сільської місцевості на баланс центральних районних лікарень.

Особливо активно відзначається реформування у Миколаївській, Тернопільській, Волинській областях. Кожна область має свої власні напрацювання для обміну досвідом, з різних напрямів медичної реформи, що дасть можливість пришвидшити організаційні моменти та підвищити їх ефективність. Наприклад, у Миколаївській області з початку року проведено оптимізацію мережі закладів охорони здоров'я.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/560720-silski-medichni-zakladi-peredali-na-balans-tsentralnih-rayonnih-likaren/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...