RSSВерсія для друку
"Швидким" Рівненщини виділили 1,8 млн грн. на медпрепарати
20.08.2012

Рівненська бласть вперше отримала цільову субвенцію із держбюджету на придбання лікарських засобів, необхідних для надання невідкладної медичної допомоги краянам, повідомляє УНН.

Заступниця голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Сад зазначила, що станції швидких допомог Рівненщини вже отримали медпрепарати на 1,8 млн грн. Їх пропорційно розподілили між районами та містами залежно від кількості жителів.

Де зберігають та як використовують ліки в районах, проконтролювала С.Сад. Вона, зокрема, побувала в Сарненській ЦРЛ. Фельдшери "швидких" розповіли, що нині мають кровоспинні, знеболювальні, протиалергічні, гіпертонічні та інші необхідні препарати для надання першої невідкладної допомоги. Для стовідсоткової комплектації нині бракує лише перев’язувальних матеріалів.

Загалом на ліки для надання невідкладної медичної допомоги краянам Рівненщина отримала 8 млн цільової субвенції із держбюджету. Крім того, для області передбачені ще 75 млн на придбання медичного оснащення та "швидких", а також майже 5 млн на закупівлю вітчизняного рентген-обладнання.

"Задля наближення якісних медичних послуг до людей, у рамках реформування галузі охорони здоров’я, цьогоріч для Рівненщини в державному бюджеті зарезервували майже 93 млн грн субвенції", - резюмувала С.Сад.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/11214