RSSВерсія для друку
Шоколад допоможе поліпшити кровообіг
13.08.2012

Швейцарська група, яка постачає продукцію таких компаній, як Nestle і Hershey, заявила, що вживання 10 грамів темного шоколаду або його еквівалента – какао, покращує кровообіг.

Європейська асоціація безпеки харчових продуктів (ЕАБПП) встановила, що какао– порошок і гіркий шоколад може допомогти людям поліпшити кровообіг. Для клінічних досліджень, проведених ЕАБПП, був використаний спеціальний процес обробки какао– продуктів, що підтримує флаваноли, які, як правило, руйнуються під час традиційного процесу виготовлення шоколаду. Після проведення дослідження група вчених дійшла висновку, що шоколад містить флавоноли, сприяє підтримці міцності судин, покращує кровообіг і знижує ризик розвитку захворювань сердця судин, таких як атеросклероз.

Безпека продуктів – і це головна вимога, що пред'являється найбільшим у світі виробників шоколадної продукції. Якщо Європейська комісія отримує схвалення від ЕАБПП, тоді вона отримує права на використання знаку якості на упаковці з продуктами, такими як какаовмісні напої, зерновий хліб або печиво.

На 2012 рік Європейський Союз затвердив лише 200 з-понад 2500 компаній з виробництва шоколаду, надавши їм право маркувати знаком якості упаковки своєї продукції.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/heatlh_life/10973