RSSВерсія для друку
Широкий доступ населення до обстеження є головною передумовою подолання епідемії ВІЛ/СНІДу
03.03.2014

До такого висновку прийшли на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово» за участю спеціалістів обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом та головного лікаря Миколи Дейкуна. Учасники обговорили ситуацію з захворюваністю на ВІЛ/СНІД на Чернігівщині, методи профілактики та можливості системи охорони здоров’я щодо попередження поширення вірусу імунодефіциту серед населення.

«Вже ні в кого не виникає сумнівів, що стан захворюваності на синдром набутого імунодефіциту в нашій державі набув темпів епідемії, адже з кожним роком кількість людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом, збільшується, – зазначив Микола Дейкун. – З одного боку це свідчить про підвищення можливостей медицини щодо раннього виявлення захворювання, з іншого – про підступність вірусу імунодефіциту».

У зв’язку з цим, за словами лікаря, головним завданням медиків є призупинення поширення епідемії серед населення та забезпечення широкого доступу до сучасних методів обстеження, якими у повній мірі володіють фахівці закладу. Так, протягом минулого року понад 110 тис. жителів області обстежено на ВІЛ (близько 10% всього населення), під диспансерний нагляд взято 510 осіб. За оцінками спеціалістів, у порівнянні з 2012 роком, рівень захворюваності збільшився на один відсоток.

Джерело