RSSВерсія для друку
Щороку в Україні близько 22 тис. нових хворих на ВІЛ/СНІД - Т.Александріна
28.11.2012

Щороку в Україні близько 22 тисяч нових людей заражаються ВІЛ. Про це сказала на брифінгу голова Держслужби України з соцзахворювань Тетяна Александріна, передає кореспондент УНН.

"Щороку виявляється близько 22 тисяч нових випадків ВІЛ-інфікування. Якщо подивитися на епідеміологічну криву, то ми ще можемо сказати, що рівень захворюваності збільшується, але темпи приросту кожного року значно зменшуються. І той прогноз, який сьогодні прорахований для України, він показує, що найближчим часом зменшиться і рівень захворюваності саме за рахунок груп ризику", - зазначила посадовець.

Т.Александріна пояснила, що рівень захворюваності на ВІЛ/СНІД зростає через те, що сьогодні пік захворюваності тих пацієнтів, які були інфіковані десь 8-12 років тому. Тобто, період розвитку захворювання він сьогодні "на піку".

"Тому в нас збільшується рівень смертності. Щороку помирає близько 4,5 тис. осіб. Але великий рівень смертності саме через інфекцію ВІЛ-туберкульоз", - зауважила голова Держслужби соцзахворювань.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1056339-schoroku-v-ukrayini-blizko-22-tis.-novih-hvorih-na-vilfraslsnid---t.aleksandrina/