RSSВерсія для друку
Щороку в Інституті ім.Амосова зможуть проводити до 9 тис. операцій - прем'єр
21.11.2012

Більше половини всіх операцій на серці, які проводяться в Україні, зможуть проводити у стінах національного Інституту серцево-судинно хірургії ім.Амосова після відкриття на його території нового лікувально-реабілітаційного комплексу. Про це у своєму вступному слові під час засідання Уряду сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає  УНН.
Прем'єр нагадав, що вчора відвідав національний Інститут серцево-судинної хірургії ім.Амосова, щоб переконатися, що ті зусилля, яких Уряд в останні роки докладав для модернізації цього центру, дають практичні результати. Прем'єр наголосив, що Інститут імені Амосова вперше за 30 років принципово оновив парк медичного обладнання та провів реконструкцію операційних.
"Уже поточного року кількість операцій збільшиться на одну тисячу. А після відкриття нового лікувально-реабілітаційного комплексу тут будуть рятувати на 3,5 тисячі більше пацієнтів. Дев’ять тисяч операцій на рік зможе відбуватися в стінах цієї клініки! Тобто, більше половини всіх операцій на серці, які проводяться в Україні, відбуватимуться в умовах медицини світового рівня. Більше того, школа Амосова пішла за межі "материнської клініки". Її розвивають уже в більшості обласних центрів. А треба – щоб в усіх",- сказав прем'єр.

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14183