06.07.2016

Щорічно 40 млн людей потребують паліативної медичної допомоги, передає УНН з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Так, за даними організації, із загальної кількості осіб, що потребують паліативної допомоги, 78% проживають в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

За даними ВООЗ, із загальної кількості дітей, що потребують паліативної допомоги, 89% проживають в країнах з низьким і середнім рівнем доходу і майже половина з них - в Африці.

У ВООЗ також наголошують на перешкодах, які варто усунути для вирішення проблеми незадоволеної потреби в паліативній медичній допомозі в усьому світі.

Так, йдеться про обмеження або відсутність доступу до навчання працівників охорони здоров'я в області паліативної медичної допомоги.

Не менш важливою є проблема доступу населення до опіоїдних анальгетиків, що є недостатнім і не відповідає міжнародним конвенціями про доступ до основних лікарських засобів.

У ВООЗ також наголосили на необхідності проведення національних заходів політики і системи в галузі охорони здоров'я, які часто взагалі не передбачають паліативну медичну допомогу.

 

Джерело