RSSВерсія для друку
Щоденна годинна прогулянка подовжує життя на 4,5 року
07.11.2012

Одногодинна прогулянка в день у вільний від роботи час або аналогічні по тривалості легкі фізичні вправи продовжують життя людини на 4,5 роки, навіть за наявності зайвої ваги або ожиріння, повідомляє РИА Новости.

Група медиків під керівництвом Стівена Мура з Національного інституту раку в місті Бетесда (США) вивчала дані про життя американців, зібрані іншими вченими при написанні шести наукових робіт, присвячених проблемам старіння. У загальній складності автори статті проаналізували інформацію про розпорядок дня, тривалість життя і стан здоров'я 650 000 американців старше 40 років за останнє десятиліття. За цей час приблизно 82 000 з них померли від старості або хвороб. Мур і його колеги розділили людей на різні групи за кількома критеріями - індексу маси тіла, віком і частотою фізичних вправ. Потім учені порівняли, наскільки відрізняється середня тривалість життя для людей з цих груп, і спробували зрозуміти, наскільки сильно впливають прогулянки і вправи на довголіття людини.

За розрахунками вчених, люди,які регулярно займалися вправами у вихідні або вільний від роботи час, вмирали набагато рідше, ніж інші учасники дослідження. Американці, які дотримувались тижневої норми фізичної активності, рекомендовану Міністерством охорони здоров'я і соціальних служб США - 2,5 години на тиждень, в середньому жили на 3,4 роки довше.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/heatlh_life/13705

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...