RSSВерсія для друку
Щеплення потрібні, аби через ЄВРО не виникло масового захворювання – СЕС
17.04.2012

Українцям треба зробити щеплення від поліеміліту, адже фани ЄВРО-2012 можуть завезти вірус, проти якого ми не мамо достатнього імунітету. Таку думку на прес-конференції висловив начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Держсанепідслужби Віктор Ляшко, повідомляє АМН.

"Викликають настороженість хвороби, які вже, здавалось, переможені. Це поліеміліт та дифтерія. ВООЗ уже б'є на сполох з приводу дифтерії. Раніше вакцинувалось більше 95%. Коли хвороба пішла, дехто продовжував вакцинуватись, а хтось нехтував цим, тому що в Україні на протязі 10 років немає випадків поліеміліту і дифтерію. І не вакцинуючись, у разі завезення вірусу поліеміліту вболівальниками, почнеться розвиток захворювання",- розповів В. Ляшко.

Експерт наголосив, що останніми роками відмічається зниження рівня охоплення щепленням на території України. Протягом останніх 3 років імунізація не досягала 50%. А щоб виробити достатній колективний імунітет, щоб захистити державу, повинно вакцинуватись не менше 98% населення.

Нагадаємо, за словами глави Бюро ВООЗ в Україні Кіза де Йонкере, люди помирають від захворювань, а не через вакцинацію.

"Недовіра людей до вакцинації є великою проблемою для Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка стосується не лише запобігання грипу, а й інших вірусних хвороб, таких як кір, вітряна віспа та інших. Разом з Міністерством охорони здоров'я, ЮНІСЕФ та ВООЗом був зроблений аналіз щодо стану імунізації населення в Україні. Зараз ми разом з Міністерством розробляємо Національний план дій щодо підвищення рівня довіри до вакцинації українців. Перше, що необхідно зробити – це забезпечити фінансову підтримку вакцинації, її повну наявність у всіх регіонах країни", - зазначив Кіз де Йонкере.

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/heatlh_life/7692