RSSВерсія для друку
Середній вік українців можна подовжити на 5-7 років
02.10.2013

Із 01 жовтня в Україні стартував проект "Турбуйся про них!", спрямований на проведення протягом жовтня низки інформаційно-роз'яснювальних заходів на тему профілактики захворювання на рак молочної залози (РМЗ).    

У рамках проекту перевіритись на рак грудей зможуть жінки-співробітниці засобів масової інформації. Зокрема, до 11 жовтня по редакціях столичних ЗМІ буде курсувати мобільний мамографічний комплекс: у визначений день жінки віком до 40 років зможуть безкоштовно зробити УЗД молочних залоз, а старші – мамографію, а також отримати професійну консультацію лікаря-онколога. Проект покликаний звернути увагу журналістів на серйозність ризиків захворювання раком молочної залози. А також поінформувати представників ЗМІ, а з їхньою допомогою і українців, про вирішальні чинники у запобіганні раку грудей, профілактику і лікування цієї хвороби.  

  "Рак молочної залози посідає перше місце в структурі онкологічних захворювань жіночого населення України та більшості економічно розвинутих країн світу. Рівень захворюваності цим недугом в Україні за останні 50 років зріс більше ніж учетверо – з 17,6 до 70,9 на 100 тис. жіночого населення – і не має тенденції до зниження, що викликає велику турботу українських онкологів", – відзначив під час прес-конференції в ІА "Уніан" директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Микола Хобзей.       Детальніше