RSSВерсія для друку
СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби ввезення фальсифікованих ліків
16.12.2013

СБУ попередила ввезення на територію України партії фальсифікованих лікарських препаратів іноземного виробництва, які мали реалізовуватись через вітчизняні аптечні заклади. За фактом незаконного переміщення через державний кордон фальсифікованих лікарських засобів Головним слідчим управлінням СБ України розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.305 Кримінального кодексу України, повідомили УНН у прес-центрі СБ України.

У серпні цього року на території Київської митниці правоохоронці вилучили вантаж, що надійшов із однієї з країн Південної Азії на адресу фармацевтичної компанії, котра є офіційним дистриб’ютором ліків в Україні.

Під час огляду вантажу було встановлено, що вся партія медичних препаратів має ознаки фальсифікату. Зокрема, у вилучених препаратів відсутній сертифікат GMP, котрий підтверджує, що продукція виготовлена відповідно до міжнародних вимог у фармацевтичній промисловості. Також з’ясовано, що "псевдоліки" вироблено на кількох різних заводах, оскільки виявлено розбіжності в адресах виробника, які вказані на етикетках, але не внесені до реєстраційних документів.

Джерело