RSSВерсія для друку
«С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини»
30.07.2012

23 липня у Львові стартувала акція протидії поширення гепатиту С в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». У межах акції всі охочі зможуть безоплатно пройти діагностику та отримати необхідну консультацію.

 

Організаторами заходу є управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Захід буде проведено в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Акція триватиме до 1 серпня 2012 року. «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини» – одне з втілень співпраці міжнародних, всеукраїнських, місцевих громадських організацій у сфері охорони здоров’я з органами влади. Така діяльність покликана підвищити обізнаність населення України щодо поширення, симптомів та методів діагностики та лікування гепатиту С.

На просп. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченку 28 та 30 липня з 15:00 до 19:00 працюватиме мобільна амбулаторія БФ «САЛЮС», працівники якої за допомогою швидких тестів на гепатити В і С, проводитимуть діагностику. Минулого року під час однойменної акції було проведено тестування 80 осіб, при цьому гепатит С діагностовано в 14 випадках (17,5%). 

 

Детальніше