RSSВерсія для друку
С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини
23.07.2012

З 27 липня до 1 серпня 2012 р. у м. Львів відбуватиметься акція «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини».

 

Організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради спільно з БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Захід проходитиме з метою привернення уваги уряду України до проблеми поширення епідемії гепатиту С в державі, відсутності доступного для населення лікування та національної програми, яка б визначила курс нації на подолання існуючих негараздів. Акцію буде проведено в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Захід розпочнеться прес-конференцією за участі фахівців у сфері прав людини й охорони здоров’я, яка відбудеться у приміщенні Малої сесійної зали Львівської міської ради 27 липня 2012 р. і буде присвячена медико-правовим проблемам поширення хвороби в Україні. Крім того, 28 і 30 липня 2012 р. кожен охочий зможе пройти діагностику за допомогою швидких тестів на гепатити В і С, завітавши на площу біля пам’ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи, де працюватиме мобільна амбулаторія БФ «САЛЮС». Також з 30 липня до 1 серпня у Міському центрі здоров’я та медичної інформації (вул. Руська, 20) буде функціонувати медико-правовий пункт, де кожна особа матиме можливість отримати кваліфіковану юридичну чи медичну консультації на безоплатній основі.

З метою доступу до інформації щодо розповсюдження, симптомів, методів діагностики та лікування вірусних гепатитів, а також захисту прав людини у сфері охорони здоров’я серед мешканців і гостей м. Львів буде проведено широку інформаційно-просвітницьку кампанію з використанням тематичних брошур, листівок, постерів та білбордів.

 

Більш детальну інформацію про акцію Ви можете отримати на веб-сайтах www.hepatit.org.ua та www.healthrights.org.ua

 

Особа, відповідальна за співпрацю з представниками ЗМІ, - п. Ірина Сенюта (електронна адреса prlawlab@ukr.net, контактний телефон (022) 35 54 76).

 

Ви також можете ознайомитися з :

Буклетом для пацієнтів «Гепатит С у запитаннях і відповідях» та

Пам’яткою особі, у якої виявлено антитіла до вірусу гепатиту С.