RSSВерсія для друку
Розроблено нетоксичний деззасіб для медустанов
09.08.2012

Канадські вчені розробили новий дезінфікуючий засіб під назвою Akwaton для установ охорони здоров'я. Він нетоксичний і може використовуватися для боротьби з поширенням бактеріальних спор, що  є частою причиною виникнення внутрішньолікарняних інфекцій, повідомляє EurekAlert! Результати дослідження, проведеного під керівництвом доктора Матіаса Уле (Mathias Oule) з університету Святого Боніфація (Université de Saint-Boniface), опубліковані в Journal of Medical Microbiology.

Активною речовиною Akwaton є полігексаметилен-гуанідин гідрохлорид. Розроблений вченими деззасіб може використовуватися в невеликих концентраціях, нетоксичний для людей і тварин, не викликає подразнення і корозію, не має кольору і запаху, а також не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Під час попереднього дослідження Уле і його колеги довели, що Akwaton ефективний у низьких концентраціях проти кишкової палички і штамів метициліну-резистентного золотистого стафілокока. У цьому дослідженні вони вивчали дію дезінфікуючого засобу на спори бактерій Bacillus subtilis (сінна паличка) в дистильованій воді, а також на поверхнях зі скла і неіржавіючої сталі.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/podkategoriya_3/10848