20.09.2012

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Метою візиту, який здійснюється на запрошення Міністра охорони здоров'я та соціальних послуг США, є поглиблення співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки у сфері охорони здоров'я, обмін досвідом здійснення національних заходів з профілактики та боротьби з інфекційними та неінфекційними захворюваннями, формування здорового способу життя.

У ході візиту відбудеться зустріч Раїси Богатирьової з Міністром охорони здоров'я і соціальних служб США Кетлін Сібеліус, директором Департаменту з питань безпеки лікарських засобів Адміністрації харчових продуктів та лікарських засобів США Томасом Крістлом, заступником Начальника медичної служби Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб США Борисом Лушняком. Також Віце-прем'єр-міністр України зустрінеться із співголовою сенатського комітету в закордонних справах, сенатором Ричардом Лугаром та заступником Помічника Державного секретаря США Д. Расселом.

Крім того, Раїса Богатирьова зустрінеться з керівництвом Американської Асоціації громадського здоров'я, Американської Медичної Асоціації, Американської Медсестринської Асоціації та Асоціації американських фармацевтичних компаній PhRMA.

Програмою візиту також передбачено спілкування Міністра охорони здоров'я України з першим заступником Глобального координатора США з питань боротьби зі СНІД Деборою фон Зінкернейджел, першим заступником Директора Національних Інститутів здоров'я США Лоуренсом Табаком та представниками української громади в США, які працюють у галузі медицини та охорони здоров'я. Під час поїздки Віце-прем'єр-міністр України ознайомиться з роботою Клінічного центру Національного інституту здоров'я США.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120919_1.html