RSSВерсія для друку
Розпочались обговорення МОЗ України з медичними закладами щодо забезпечення якості надання медичної допомоги
21.05.2015

21 травня у МОЗ України відбулась селекторна нарада на тему: «Актуальні питання забезпечення якості надання медичної допомоги». Захід пройшов під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я Ігоря Перегінця у форматі відеоконференції та за участі профільних спеціалістів регіональних лікувально-профілактичних закладів.

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець зауважив, що цей захід є початком серії дискусій з проблем якості надання медичної допомоги. Ігор Перегінець підкреслив, що це фундаментальне питання є основою реформування системи охорони здоров’я. Саме тому необхідно системно працювати над складовими якісної медичної допомоги та налагодити ефективний діалог з медичною спільнотою.

Начальник відділу з питань якості надання медичної допомоги Елла Горова представила доповідь з питань управління якістю медичної допомоги та підкреслила, що якісне медичне обслуговування – це обслуговування, заради якого ресурси організовуються таким чином, щоб максимально ефективно і безпечно задовольнити потреби тих, хто потребує допомоги, проводити профілактику і лікування без зайвих витрат, відповідно до вимог та можливостей сучасного рівня розвитку науки. Елла Горова детально окреслила шість вимірів якості медичних послуг, а саме: центральна роль пацієнта, безпека, ефективність, раціональність, справедливість і вчасність.

Окрім того, завідувач сектору відділу з питань якості надання медичної допомоги Ольга Худошина виступила з презентацію щодо організації та проведення клініко-експертних комісій. Директор департаменту стандартизації медичних послуг Державного експертного центру МОЗ України Олена Лещишина презентувала доповідь «Розроблення локальних протоколів надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я» і «Моніторинг клінічних індикаторів якості медичної допомоги».

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150521_b.html