RSSВерсія для друку
Розгорнута відповідь щодо ситуації, яка склалася навколо Інституту серця МОЗ України
11.01.2017

Міністерство охорони здоров’я відкрите до обговорення будь-яких питань із керівництвом підпорядкованих нам державних установ. Однак оскільки у випадку з Інститутом серця було обрано шлях публічного скандалу та маніпуляцій, наша відповідь також буде публічною, аби проінформувати якомога ширший загал щодо суті конфлікту.

Вважаємо за потрібне надати розгорнуту відповідь щодо усіх звинувачень, озвучених директором Інституту серця Борисом Тодуровим протягом минулого тижня.

ЗАКУПІВЛІ ЗА НАПРЯМОМ СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Закупівлі за державні кошти 2016 року за напрямком "серцево-судинні захворювання" вперше здійснюватимуться через міжнародну організацію, а не міністерство, як це робили раніше.

Нова команда МОЗ протягом вересня-жовтня 2016 року змінила номенклатури та технічні завдання за напрямком ССЗ у сторону збільшення позицій, які дозволять українським лікарям провести більше типів оперативних втручань для ширшого кола пацієнтів та закупити більше стентів з економією (до прикладу, за бюджет 2015 – 7 179 стентів, за бюджет 2016 – 10 638 стентів).

12 грудня 2016 міністерство підписало остаточний договір з британською королівською агенцією Crown Agents, відповідальною за закупівлі за даним напрямком, на суму 357,2 млн грн. Уже 28 грудня 2016 року оголосили перший тендер. Станом на 06 січня 2017 Crown Agents оголосило всі тендери по цьому напрямку.

Більше інформації та відповідей щодо закупівель за кошти бюджету 2015-2016 років Ви можете знайти за посиланням: https://goo.gl/t0VpyT

Детальніше...