RSSВерсія для друку
Розенко запевняє, що процес постачання вакцин і медпрепаратів розблоковано
12.09.2016

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запевняє, що розблоковано весь процес постачання вакцин і медпрепаратів.Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Перший раз, коли я підняв питання закупівель, три місяці тому, коли вперше переді мною прем'єр-міністр поставив завдання розібратися, що відбувається із закупівлями ліків і вакцин, в тому числі за міжнародними закупівель. Вперше я підняв це питання в травні, в 2015 році була здійснена доставка тільки 7% вакцин і препаратів, які були закуплені б півроку тому", - заявив віце-прем'єр.

"Вперше в історії України здійснювалися міжнародні закупівлі. Рішення про міжнародних закупівлі були прийняті правильно. Було багато бажаючих завалити ці міжнародні закупівлі, щоб повернути назад корупційні схеми, які існували в МОЗ. На сьогодні розблоковано процес всіх поставок, 70% поставок вже здійснені", - заявив Розенко.

У Міністерстві охорони здоров'я України очікують, що до кінця листопада 2016 в Україну будуть поставлені всі 100% вакцин, які були закуплені через міжнародні організації.

В. о. голови МОЗ повідомила, що протягом 90 днів була проблема з розмитненням ліків для онкохворих дітей, однак зараз вона вирішена, медпрепарати будуть розмитнені до 19 вересня.

Детальніше  

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...