RSSВерсія для друку
Росіяни створили та імплантували найдосконаліший у світі штучний клапан серця
26.11.2012

Російські кардіохірурги вперше у світі імплантували новітній полноприточний клапан серця, який розроблений і виготовлений російськими фахівцями, про це повідомив сьогодні керівник науково-консультативного відділу Наукового центру серцево-судинної хірургії імені Бакулєва, професор Сергій Ніконов, передають РІА "Новости".

Ніконов зазначив, що під час цієї операції бригадою кардіохірургів керував директор центру, відомий у всьому світі академік Лео Бокерія.

"Цей клапан придуманий, розроблений і виготовлений спільно з пензенською фірмою. Клапан на даний момент найдосконаліший у світі. Сьогодні була перша в світі операція з імплантації цього клапана. Пройшла вона успішно", - сказав він.

Професор пояснив, що пацієнтці 63 роки, вона з Калузької області.

"У жінки був аортальний порок серця, було багато ускладнень, пов'язаних з аортальним пороком. Але начебто все пройшло добре", - пояснив він.

Цей клапан можна імплантувати дорослим при аортальному пороці серця, і найголовніше, що цей клапан буде ідеальним для імплантації дітям зі складними вадами.

Детельніше:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1050939-rosiyani-stvorili-ta-implantuvali-naydoskonalishiy-u-sviti-shtuchniy-klapan-sertsya/