RSSВерсія для друку
Росія і Україна підписали Угоду про співпрацю у боротьбі з незаконним обігом наркотиків
07.03.2012

Служба безпеки України і Федеральна служба РФ по контролю за обігом наркотиків підписали Угоду про співробітництво у боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та їхніх прекурсорів. Про це АМН повідомили у прес-службі СБУ.

З української сторони Угоду підписав Голова Служби безпеки України Ігор Калінін, з російської - Директор ФСКН РФ Віктор Іванов.

Підписання Угоди дозволить налагодити своєчасний обмін оперативною інформацією, здійснювати спільні оперативно-розшукові заходи з виявлення усього злочинного ланцюга наркотрафіку, активізувати розшук причетних до наркобізнесу осіб, що переховуються від слідства, розробити стратегію боротьби з відмиванням (легалізацією) коштів, отриманих від незаконних операцій з наркотиками.

Ігор Калінін поінформував російських колег про те, що минулого року Президент України Віктор Янукович підписав закон про посилення відповідальності за незаконний обіг наркотиків, який ужорсточує санкції за скоєння окремих адміністративних правопорушень у цій сфері, а також встановлює кримінальну відповідальність за використання коштів, отриманих від незаконного обігу отруйних та сильнодіючих речовин або лікарських засобів. «Це є черговим системним кроком, спрямованим на покращення здоров’я нації та її майбутнього», - зазначив І.Калінін.

Віктор Іванов зі свого боку зазначив, що останніми роками обидва відомства тісно співпрацюють і провадять успішні спільні операції з ліквідації наркотрафіків та припинення діяльності наркоугруповань. Як приклад він навів перекриття каналів контрабандних поставок кокаїну з країн Латинської Америки в Європу через Росію та Середземноморський басейн.

Керівники делегацій висловили впевненість, що підписання базової Угоди сприятиме подальшому розвитку співробітництва між двома відомствами та створить необхідні правові засади для взаємодії компетентних органів України та Росії.