RSSВерсія для друку
Роман Богачев: Для активізації молоді необхідно застосовувати нестандартні рішення
15.10.2013

Це констатував заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Богачев під час наради з проректорами з лікувальної роботи українських медичних вишів.

На робочій зустрічі, присвяченій реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко розповів присутнім про перебіг пілотного проекту. За його словами, якщо на початку проекту до лікарів зверталося лише п’ять із ста хворих на гіпертонію, то нині – майже 40. Цей показник нижчий за європейський, але ці сорок людей зрозуміли підтримку держави, знайшли час для спілкування з лікарем. Але, не зважаючи на таку позитивну динаміку, й те, що для лікарів були підготовлені спеціальні матеріали та рекомендації, рецепти виписуються навмання, пацієнти погано поінформовані про свої можливості купувати ліки із суттєвою знижкою.

«Головне завдання полягає у тому, щоб ці люди зверталися за допомогою не одноразово, а лікувалися на постійній основі. Нашою прерогативою не є використання державних коштів, ми прагнемо залучити до проекту найбільше людей, хворих на гіпертонію», – зауважив Василь Нетяженко.

Джерело