RSSВерсія для друку
Робота лікарів жорстко контролюватиметься Антикорупційним бюро
23.10.2017

МОЗ та НАБУ офіційно надаватимуть можливість контролювати корупцію серед  лікарів. Пацієнти за фактом хабарництва, зможуть подавати скаргу прямо в НАБУ.

Для цього вже працює відповідний розділ на сайті МОЗу. Також скаргу можна буде подавати на самому сайті НАБУ. Кожна скарга буде опрацьовуватись та перевірятись згідно підписаного з МОЗ меморандуму про боротьбу з корупцією у галузі Охорони здоров’я.

«Нам необхідні контролери на кожному рівні. Побороти корупцію в окремо взятій лікарні не може ні міністерство, ні НАБУ, ні активісти. Лише пацієнти, які користуються послугами цієї лікарні», — коментує ініціативу МОЗ та НАБУ директор  «Transparency International Україна» Ярослав Юрчишин.

Покарання для кожного з лікарів-корупционерів, які окрім використаних коштів з державного бюджету, будуть вимагати за надані послуги гроші з пацієнтів залежатиме від сум, та кількості таких випадків. Наприклад, за малу провину, лікаря просто позбавлять можливості вести медичну практику та займати пости. За велику суму передбачено відкриття карної справи.

Джерело