RSSВерсія для друку
Робота для переміщених медичних працівників – через портал вакансій
04.12.2022

Хірург та анестезіолог із Запорізької та Донецької областей працевлаштувалися в Таращанській лікарні на Київщині.

Лікар-анестезіолог Михайло Трискіба зі Покровська Донецької області із серпня – завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Таращанської міської лікарні на Київщині. Лікар-хірург Ігор Левада із Полог Запорізької області із жовтня – хірург поліклінічного відділення того ж медзакладу. Обоє працевлаштувалися через портал вакансій https://work.moz.gov.ua, що його Міністерство охорони здоров’я запустило у липні – аби допомогти медичним працівникам знайти роботу. 

«Частини лікарень, тобто цілі відділення, переїхали з Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Костянтинівки, Краматорська, Бахмута, що на Донбасі. Наприклад, травматологічне відділення лікарні з Лиману переїхало в Кропивницький, – розповідає Михайло Трискіба. – У Покровську не було ні світла, ні води, ні газу. Незрозуміло, як перезимувати. Тож я швидко знайшов роботу на порталі вакансії».

«У медзакладі в Пологах, де працював, тепер госпіталь окупантів. Щоправда, зараз росіяни, наскільки мені відомо, звідти вивозять все, що не приколочено до підлоги, – продовжує Ігор Левада. – Я випадково вибрався з Полог в Запоріжжя, а потім переїхав в Таращу, що за 120 км від Києва. Привабила ще й пропозиція надання житла».

Як розповідає заступник директора з персоналу Галина Бабієнко, житло, що називається, було «в комплекті» із вакансіями. Воно надається за символічну плату. Одне запропонувала працівниця цієї ж Таращанської міської лікарні – так проявляється людяність у нелюдяний час.