RSSВерсія для друку
Рівень підготовки українських лікарів є досить високим - НАМН
08.10.2013

Рівень підготовки молодих спеціалістів в Україні є досить високим. Про це розповів член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор Олександр Волосовець, передає УНН з посиланням на МОЗ України.

"Ми постійно працюємо над якістю підготовки майбутніх лікарів. Вже 10 років в Україні працює система європейської підготовки, наші випускники отримують європейські додатки до дипломів, які визнаються де-юре і де-факто в кращих світових медичних закладах. При цьому престижність професії зростає з кожним роком. В цьому році 113 тисяч абітурієнтів подали заяви на вступ до вищих медичних закладів країни, а конкурс на держзамовлення сягнув – 18 осіб на місце", - повідомив професор.

Він також додав, що щорічно понад чотири тисячі випускників отримують диплом лікаря, а з наступного року держзамовлення збільшуватиметься. "Підвищується і якість освіти. Цього року впроваджено у навчальний процес для лікарів, студентів, інтернів і медсестер відкриті лекції Міністра, на яких обговорюються всі нагальні проблеми нашої галузі. На початку нового навчального року таку лекцію прослухали понад 60 тисяч студентів і лікарів", - зазначив О. Волосовець.

Джерело