RSSВерсія для друку
Рівень охоплення українців вакцинацією від грипу зріс у 38 разів
29.10.2012

У період з 15 по 21 жотвня в Україні від грипу щепилось у 38 разів більше українців, ніж позаминулого. Про це повідомили у прес-службі СЕС.

 Найбільшу вакцинальну антигрипозну активність виявили жителі Кіровограду, Запоріжжя, Дніпропетровська, Черкас, Донецька та Полтави.

Нагадаємо, за даними ВООЗ щеплення є найкращим методом захисту від грипу. Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/998630-riven-ohoplennya-ukrayintsiv-vaktsinatsieyu-vid-gripu-zris-u-38-raziv/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...