RSSВерсія для друку
Регіони України використовуватимуть єдиний підхід при розробці програм протидії ВІЛ на наступні п’ять років
29.08.2013

Представники регіонів України беруть участь в нараді з планування регіональних цільових програм з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки, яка проходить у столиці з 28 по 30 серпня з ініціативи Держслужби України соцзахворювань.

Нарада має на меті сформувати чіткі орієнтири та методичну основу в процесі створення п’ятирічних програм протидії ВІЛ для кожного регіону з урахуванням його специфіки, надати практичні рекомендації для забезпечення компліментарності заходів регіональних та загальнодержавної програм.

Підтримку в проведенні нарад здійснює Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках «Проекту політики в охороні здоров’я».

У ході наради регіони детально ознайомлені з завданнями та індикаторами проекту Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки, яка на сьогодні погоджена майже усіма зацікавленими відомствами, після чого буде подана на розгляд Верховної Ради України. Фахівцям було також представлено незалежну оцінку Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки, наголошено на основних досягненнях програми та напрямках роботи, які потребують посилення.

Детальніше