RSSВерсія для друку
Реформування медицини по-дніпропетровськи: ліжка скорочуються, проблеми залишаються…
08.08.2011

Дніпропетровську область разом із трьома іншими регіонами український Кабмін обрав для експерименту з реформування охорони здоров’я. Передусім, запевняє місцева влада, в регіоні поліпшать надання першої допомоги і послуг сімейної медицини. Утім, медичні новації у Дніпропетровську розпочали з закриття цілодобових стаціонарів.


«Виходить, що під виглядом експерименту лікарні перетворюються на поліклініки, а це робить медицину ще менш доступною для населення. Зараз говориться про те, що у Дніпропетровську буде півтора мільйона економії бюджетних коштів. Але при міському бюджеті у понад два мільярди гривень це смішно. Друге: я щось не чув, щоб у «Феофанії» скорочували ліжка, а в Дніпропетровській області скорочують. Є інші резерви для поповнення бюджету: Одеса збирає на 14 мільйонів гривень більше за паркування, ніж Дніпропетровськ. Ми говоримо: використайте цей ресурс», – зазначив в інтерв’ю Радіо Свобода депутат міської ради Андрій Павелко.

Персонал «оптимізованих» лікарень, обіцяє влада, перейде в існуючі медичні заклади. Але чи зможуть працевлаштувати абсолютно всіх? Під питанням і доля будівель медичних установ. Уже відомо, що споруда однієї з лікарень, що потрапили під «оптимізацію», стане церквою УПЦ Московського патріархату.



Детальніша інформація за адресою:

www.urist.in.ua/showthread.php