RSSВерсія для друку
Реформування медицини дасть вагомі результати через 10 років
26.05.2012

Системи перинатальних центрів дасть вагомі результати лише через 10 років після впровадження. Про це  повідомив головний акушер-гінеколог МОЗ України Вячеслав Камінський, передаєУНН.
"Сам по собі перинатальний центр не рятує. Це велика системна робота, по-перше. По-друге, коли я вивчав досвід у інших країнах, і зокрема, у Литві, то перші результати, як відобразилися в зниженні малюкової і материнської смертності прийшли через 10 років після того, як запровадили систему. Дане реформування – це як сито, через вічка якого просіюються фізіологічні пологи. Вони залишаються так би мовити знизу. А ті, які потребують особливої уваги – мають підніматися на гору. Як тільки оця сітка запрацює по всій державі, то пройде рік, два, три, і ми досягнемо результатів, про які зможемо заговорити", - запевнив В. Камінський.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович під час засідання ради регіонів наголосив на тому, що перинатальні центри потрібно контролювати до тих пір поки вони твердо не стануть на ноги.
Він також попросив першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірину Акімову постійно тримати це питання на контролі і дивитись, які є недоліки в роботі перинатальних центрів.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/kommentarii/8369