RSSВерсія для друку
Реформа системи охорони здоров’я України здійснюється без відриву від сучасних тенденцій розвитку медичної галузі
16.09.2013

«Реформа системи охорони здоров’я України здійснюється без відриву від сучасних тенденцій розвитку медичної галузі та з урахуванням практичних рекомендацій європейських колег», – заявила сьогодні Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова під час виступу на Шістдесят третій сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка проходить у місті Чешме, в Туреччині.

Раїса Богатирьова виступила на Міністерській дискусійній панелі «Прогрес в реалізації європейської політики «Здоров’я – 2020». За її словами, сьогодні країни регіону протистоять спільним загрозам демографічного, соціально-економічного, екологічного характеру. Тому зараз особливо важливо сфокусувати усі доступні ресурси на вирішенні пріоритетних завдань для медицини і суспільства в цілому. За її словами,

Як неодноразово відзначалось, Україна підтримує всі напрямки європейської політики «Здоров'я-2020». Цей важливий стратегічний документ допомагає Міністерству охорони здоров'я України заручитися дієвою підтримкою вищого керівництва країни в реалізації реформ, а також максимально активізувати міжсекторальну взаємодію з усіма органами виконавчої влади з метою покращення охорони здоров'я населення, вважає Раїса Богатирьова.

Позиція України щодо реалізації програмного документу «Здоров’я – 2020» є типовою для усіх 53 країн Європейського регіону, представники яких беруть участь у Шістдесят третій сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Реалізація «Здоров'я – 2020» демонструє прихильність всіх наших держав - членів і однозначно має на меті поліпшення здоров'я європейського населення та майбутніх поколінь, – заявила під час урочстого відкриття заходу директор Європейського Регіонального Бюро ВООЗ Жужанна Якаб. – Ця програма демонструє усі очевидні переваги здорового населення – для суспісльства, соціуму, економіки».

Шістдесят третя сесія Європейського регіонального комітету ВООЗ розгляне кілька важливих напрямків у галузі охорони здоровя, зокрема, активізацію боротьби з неінфекційними захворюваннями та дії у сфері охорони психічного здоров’я на 2014-2020 рр.

Джерело