RSSВерсія для друку
Референтні ціни на ліки оприлюднять влітку
06.04.2012

Результати досліджень референтних цін на ліки оприлюднять влітку. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Представництва ВООЗ в України Ігор Поканевич, інформує УНН.
"Питання цін на ліки для людей похилого віку є надзвичайно важливим. Згідно зі статистикою, від 10% до 50% пенсії люди похилого віку витрачають на ліки. На разі, дослідження референтних цін продовжується. Десь у червні-липні будуть оприлюднені результати для визначення того, на скільки ціни на ліки в Україні відрізняються від світових", - сказав І.Поканевич.
За його словами, кількість людей похилого віку у світі невпинно зростає. У зв’язку з цим ВООЗ розроблено чотири кроки для захисту здоров’я людей похилого віку.
"Перший крок – це попередження падінь літніх людей. Згідно зі статистикою, коли літня людина падає, вона обов’язково отримує переломи. Далі – підвищення доступу до якісної медичної допомоги, а також надання можливості літнім людям збільшувати фізичну активність. Дуже важливим є підсилення та розробка наукових даних щодо геронтології", - додав він.
Як повідомлялось, нещодавно Віце-прем’єр-міністр України – міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова провела нараду робочої групи з вивчення питань запровадження референтних цін на лікарські засоби і медичні вироби.
"Ми маємо на меті, опрацювавши досвід введення пілотних проектів з впровадження референтних цін, а пізніше - механізмів відшкодування на прикладі інсулінів та препаратів для лікування артеріальної гіпертензії, зробити все можливе, аби принципи референтного ціноутворення охоплювали найбільший перелік препаратів в Україні", – наголосила Раїса Богатирьова.
При цьому вона зазначила, що реалізація проектів повинна супроводжуватися роз’яснювальною роботою з представниками лікувальних установ, аптечної мережі, органів місцевого самоврядування.
Детальніше за адресою:
amn.net.ua/ukr/news/events/7247