RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова зустрілася з керівником Асоціації батьків дітей з синдромом аутизму
11.05.2012

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова у п'ятницю провела зустріч з керівником Асоціації батьків дітей з синдромом аутизму Євгенією Панічевською. Були обговорені питання, які стосуються впровадження в Україні злагодженої системи комплексної медичної, психолого-педагогічної та соціальної допомоги дітям із порушенням загального розвитку, в тому числі, хворим на аутизм.

Під час розмови наголошувалося на важливості створення умов для ранньої діагностики аутизму та надання вчасної системної реабілітаційної допомоги таким дітям, що є надзвичайно важливим для їхньої подальшої адаптації у суспільстві та реалізації у житті.

Йшлося про активізацію співпраці Міністерства охорони здоров'я із громадськими організаціями, які опікуються проблемами дітей-аутистів, з комплексного вирішення питань, пов'язаних з усіма аспектами життя та реабілітації дітей з розладами загального розвитку.

Учасники зустрічі домовилися про те, що у вівторок, 15 травня, Міністр охорони здоров'я відвідає школу-садок "Дитина з майбутнім", в якому опікуються дітьми, хворими на аутизм.

 

Детальніше:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120511_4.html