RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова зустрілася з головами громадських рад при органах виконавчої влади
06.07.2012

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова провела зустріч з головами громадських рад при центральних і місцевих органах виконавчої влади. Відбулося тривале та надзвичайно жваве обговорення широкого кола питань. У своїх питаннях до Віце-прем'єр-міністра громадські активісти порушували проблеми, пов'язані з реформуванням системи охорони здоров'я, удосконаленням медичного обслуговування інвалідів, в тому числі - чорнобильців, перспективами впровадження в Україні медичного страхування, унормуванням процедури знешкодження фармацевтичних відходів, організацією профілактики захворювань та інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо здорового способу життя, тощо.

"Те, що стан здоров'я людей, тривалість їхнього життя є інтегральним показником соціально-економічного розвитку країни, для нас не загальні слова", - наголосила Міністр охорони здоров'я. Саме цими показниками визначається економічний стан країни, рівень її безпеки, екологічний стан та багато іншого, нагадала вона. Саме тому охорона здоров'я сьогодні перебуває в центрі уваги Президента України та Уряду. І пріоритетними напрямками розвитку системи охорони здоров'я до 2020 року визначені структурна перебудова системи медичної допомоги, модернізація технічного і технологічного оснащення закладів охорони здоров'я, поліпшення кадрового забезпечення галузі, покращення забезпечення людей лікарськими засобами та стимулювання здорового способу життя.

Віце-прем'єр-міністр висловила вдячність громадським радам за те, що вони сприяють взаємодії між органами влади та громадськістю і забезпечують участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Раїса Богатирьова побажала співрозмовникам змістовного, конструктивного, а головне - результативного діалогу з керівниками міністерств та відомств і запевнила їх в готовності до такого діалогу.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120706_0.html