RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Життя вимагає від нас уміння протистояти новим викликам, що нині постали перед людством та медициною
04.04.2013

Нова європейська політика охорони здоров'я "Здоров'я - 2020", яка має чітку профілактичну спрямованість, стала поштовхом до створення Загальнодержавної програми "Здоров'я - 2020: український вимір". Про це сказала Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, виступаючи на Міжнародній науково-практичній конференції до Всесвітнього дня здоров'я.

За словами Міністра, документ вперше для України передбачає орієнтацію служби охорони здоров'я на профілактику, засновану на принципі ВООЗ "здоров'я - у всіх політиках", формування здорового способу життя та боротьбу з провідними хронічними неінфекційними захворюваннями, включаючи гіпертонію, онкологічні захворювання, цукровий діабет, хронічну обструктивну хворобу легень тощо.

"Дозволю собі повторити у цій шанованій залі слова нашого великого земляка, корифея вітчизняної медицини Миколи Івановича Пирогова - "Майбутнє належить медицині профілактичній". Ми про них забуваємо, а інші країни взяли на озброєння. Адже попередити розвиток хвороби, у тому числі й гіпертонії, значно простіше і дешевше, ніж потім її лікувати", - сказала Раїса Богатирьова.

Детальніше…