RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Завдяки запровадженню європейського підходу до регулювання цін на лікарські засоби проти гіпертонічної хвороби вдасться зберегти життя та здоров'я мільйонам наших громадян
10.05.2012

На виконання соціальних ініціатив Президента України Кабінет Міністрів України розпочав запровадження європейського підходу до ціноутворення на лікарські засоби. Першим кроком на шляху до цього стала розробка та прийняття Постанови Уряду від 25 квітня 2012 року № 340 "Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою", дія якого розпочнеться 1 червня 2012 року.

"Проблема гіпертонічної хвороби давно вийшла за рамки суто медичної, - наголосила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, виступаючи у четвер на брифінгу в Кабінеті Міністрів України. - Сьогодні весь світ визначає її як соціальну проблему, яка впливає на здоров'я суспільства і тривалість життя громадян". Україна, за її словами, не є винятком: рівень поширюваності цього захворювання та смертності від нього в нашій країні досить високий.

 

Детальніше: