RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова вручила гранти Президента України для обдарованої молоді
19.06.2012

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова взяла участь в урочистій зустрічі з володарями грантів Президента України для обдарованої молоді 2012 року. Під час урочистостей Раїса Богатирьова вручила 33 іменні свідоцтва про призначення грантів та привітала молодих людей, які вибороли їх.

"Ви отримали високу оцінку своїй роботі, творчій наполегливості та активній життєвій позиції", - наголосила Віце-прем'єр-міністр, звертаючись до володарів грантів. Саме такі події, за її словами, засвідчують те, що "Президент України вірить в українську молодь, підтримує її ідеї, її інтелектуальні здобутки, її рух вперед". Адже те, що молодь - це майбутнє нашої країни, двигун нашої нації, її інтелект, її завзяття, прагнення до нового, її майбутня еліта, - це не просто гучні слова, а реальність.

Саме на талановиту молодь в першу чергу спиратиметься держава в на шляху модернізації країни, яку проголосив Президент України, зазначила Віце-прем'єр-міністр. "За допомогою вас, таких надійних, креативних, нестандартно мислячих та працьовитих, Україна зможе стати конкурентоспроможною і зайняти достойне місце в цивілізованому світі", - підкреслила Раїса Богатирьова.

Міністр побажала всім, хто отримав гранти Президента України, наступних перемог і запевнила, що обдаровані молоді люди і в подальшому можуть розраховувати на підтримку з боку держави, громадськості і всіх тих, хто може сприяти їхньому творчому зростанню.

Довідково :

Гранти Президента України для обдарованої молоді, призначення яких запроваджено з 2002 року, сприяє соціальному становленню і самореалізації молоді в Україні, якісному розвитку творчого та інтелектуального потенціалу країни, впровадженню результатів практичних і теоретичних досліджень, які мають першочергове значення для соціально-економічного розвитку держави.

На конкурс на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді на 2012 рік було представлено 155 проектів з 25 регіонів України. За результатами голосування членів Експертної ради, в яку увійшли представники центральних органів виконавчої влади, науковці та діячі культури, було визначено претендентів, які рекомендовані Главі держави для призначення грантів Президента України для обдарованої молоді.

З метою підтримки творчого та інтелектуального потенціалу молоді розпорядженням Президента України від 13 квітня 2012 року "Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2012 рік" визначено 33 володарі грантів, загальна сума яких складає 1 732 100 гривень.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120619_0.html