RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Впровадження та дотримання Клінічного протоколу з акушерської допомоги знизить дитячу смертність від вроджених вад серця
16.04.2013

Діти із вродженими вадами потребують серйознішої уваги від моменту внутрішньоутробного діагностування до моменту повної реабілітації, - заявила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час відео-конференції "Запитай Міністра!", присвяченій розвитку перинатальної служби та дитячої кардіохірургії.

Саме тому Президент України доручив створити ефективну систему раннього виявлення та своєчасної медичної реабілітації дітей із вродженими вадами або із затримками розвитку, зауважила Міністр.

За її словами, сьогодні майже чверть українських малюків помирає від вроджених вад розвитку. Щоб врятувати їхнє життя, розроблено та впроваджено Клінічний протокол з акушерської допомоги "Ведення вагітності і пологів у вагітних із пренатально встановленими вродженими вадами серця плода". Міністр охорони здоров'я наголосила, що ми можемо пишатися тим, що Україна є піонером серед світових держав зі створення такого необхідного документу.

Детальніше…