09.11.2012

Заходи, що здійснюються в рамках співробітництва України із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, повністю відповідають національним пріоритетам і стратегіям нашої країни, новій якості соціальної політики держави, обумовленої соціальними ініціативами Президента України, та враховують особливості вітчизняної системи охорони здоров'я. На цьому акцентувала увагу Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час зустрічі з новопризначеною главою Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан Калускі.

Віце-прем'єр-міністр зауважила, що Міністерство охорони здоров'я України готове й надалі поглиблювати співпрацю з ВООЗ як з визнаним міжнародним лідером у сфері охорони громадського здоров'я. Під час зустрічі було обговорено конкретні напрями взаємодії, за якими найближчим часом планується активізація роботи.

Одним з таких напрямів є партнерство у сфері імунопрофілактики. За словами Раїси Богатирьової у четвер на засіданні Президії Національної академії наук України (НАМНУ) було презентовано звіт місії Європейського регіонального бюро ВООЗ з питань оцінки Національної програми імунізації в Україні, в якому містяться рекомендації у вигляді експертного висновку щодо вдосконалення роботи в цій сфері. "Ми будемо доволі предметно реагувати по кожній позиції звіту місії з метою імплементації рекомендацій в Національну програму імунізації в Україні для покращення ситуації у сфері імунопрофілактики", - наголосила Раїса Богатирьова, підкресливши важливість підтримки зусиль МОЗ України в цьому напрямку з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Віце-прем'єр-міністр повідомила, що 19 листопада планується проведення спільного засідання колегії МОЗ України та президії НАМНУ за участю представників міжнародних організацій та громадськості, на якому будуть обговорюватися питання, пов'язані з подальшим посиленням боротьби із туберкульозом та ВІЛ-інфекцією/СНІД, і запросила Доріт Ніцан Калускі взяти участь в цьому заході та виступити із своєю позицією з означеного питання.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121109_0.html