RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова виступає за наповнення співпраці між Україною та Всесвітньою організацією охорони здоров'я реальним змістом
09.11.2012

Заходи, що здійснюються в рамках співробітництва України із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, повністю відповідають національним пріоритетам і стратегіям нашої країни, новій якості соціальної політики держави, обумовленої соціальними ініціативами Президента України, та враховують особливості вітчизняної системи охорони здоров'я. На цьому акцентувала увагу Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час зустрічі з новопризначеною главою Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан Калускі.

Віце-прем'єр-міністр зауважила, що Міністерство охорони здоров'я України готове й надалі поглиблювати співпрацю з ВООЗ як з визнаним міжнародним лідером у сфері охорони громадського здоров'я. Під час зустрічі було обговорено конкретні напрями взаємодії, за якими найближчим часом планується активізація роботи.

Одним з таких напрямів є партнерство у сфері імунопрофілактики. За словами Раїси Богатирьової у четвер на засіданні Президії Національної академії наук України (НАМНУ) було презентовано звіт місії Європейського регіонального бюро ВООЗ з питань оцінки Національної програми імунізації в Україні, в якому містяться рекомендації у вигляді експертного висновку щодо вдосконалення роботи в цій сфері. "Ми будемо доволі предметно реагувати по кожній позиції звіту місії з метою імплементації рекомендацій в Національну програму імунізації в Україні для покращення ситуації у сфері імунопрофілактики", - наголосила Раїса Богатирьова, підкресливши важливість підтримки зусиль МОЗ України в цьому напрямку з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Віце-прем'єр-міністр повідомила, що 19 листопада планується проведення спільного засідання колегії МОЗ України та президії НАМНУ за участю представників міжнародних організацій та громадськості, на якому будуть обговорюватися питання, пов'язані з подальшим посиленням боротьби із туберкульозом та ВІЛ-інфекцією/СНІД, і запросила Доріт Ніцан Калускі взяти участь в цьому заході та виступити із своєю позицією з означеного питання.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121109_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...