RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова відвідала в лікарні предстоятеля Української православноі Церкви блаженішого митрополита Київського і всієї України Володимира
07.03.2012

Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань, Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова відвідала в лікарні предстоятеля Української православної Церкви (Московського патріархату) блаженішого митрополита Київського і всієї України Володимира. Відбулась щира, конструктивна розмова. В центрі уваги були проблеми пошуку шляхів виходу з духовної кризи, подолання бідності, розвитку діалогу між державою та релігійними конфесіями, збереження православних традицій в українському суспільстві. 

Віце-прем'єр-міністр, Міністр охорони здоров'я висловила переконання в тому, що саме зараз особливого значення набуває нова гуманітарна політика, що забезпечує загальнонаціональний діалог, порозуміння та сприяє глибоким перетворенням в Україні. Вже в березні за дорученням Президента України буде проведена всеукраїнська науково-практична конференція з проблем гуманітарного розвитку країни, до участі в якій будуть запрошені широкі кола інтелігенції - науковців, митців, викладачів. Це буде гарна нагода обмінятись думками і виробити спільні позиції стосовно актуальних проблем сьогодення. "Участь у цьому заході представників духовних кіл є надзвичайно важливою для усіх нас", відзначила Раїса Богатирьова. Віце-прем'єр-міністр, Міністр охорони здоров'я з турботою віднеслась до стану здоров'я предстоятеля, побажала йому швидшого одужання. 

У відповідь його блаженство Володимир поздоровив Богатирьову з призначенням на посаду, побажав успіхів в роботі та зазначив, що Українська православна церква готова до широкого гуманітарного діалогу, і візьме участь в запропонованому заході. Він висловив сподівання, що такі заходи сприятимуть зміцненню Соборності, досягненню злагоди і порозуміння в суспільстві. 

"Такі зустрічі і такі розмови - дійсно джерело мудрості і духовності. Нам усім необхідно навчитися чути і розуміти таких людей, які є беззаперечним моральним авторитетом в нашому суспільстві", - відзначила Раїса Богатирьова після розмови з предстоятелем УПЦ.