RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: В Україні створено ефективну систему безперервного професійного розвитку лікарів
13.11.2013

Найважливішим завданням Уряду і Міністерства охорони здоров’я України на сьогодні є підняття рівня нашої медичної післядипломної освіти до сучасних світових вимог. На цьому наголосила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, виступаючи на урочистостях, присвячених 95-річчю Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. «Адже від фахового рівня лікарів залежить така складова забезпечення безпеки нації як здоров’я людини», – зауважила Міністр.

Вітаючи колектив Академії та всю медичну спільноту з 95-ю річницею цього провідного медичного навчального закладу, Раїса Богатирьова звернула увагу на те, що «він пройшов славний історичний шлях і нині відомий в Україні, ближньому та далекому зарубіжжі як потужний Європейський науково-освітній центр, що підтверджується високим статусом Академії – Національна».

За роки існування Академії тут підвищило кваліфікацію понад мільйон лікарів із усіх регіонів України та багатьох країн світу. У стінах закладу сформувались видатні наукові школи академіків Миколи Амосова, Дмитра Чеботарьова, Олександра Шалімова, Льва Медведя, Віталія Гиріна та багатьох інших, як зазначила Раїса Богатирьова. «Їхній життєвий шлях і наукові школи – безцінна скарбниця вашого закладу, приклад для прийдешніх поколінь медиків та науковців», – заявила Міністр, звертаючись до колективу Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

Джерело