RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: В системі охорони здоров’я України відбуватиметься переорієнтація на профілактику захворювань
23.05.2012

На цьому Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова наголосила, виступаючи на 65-ій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, яка проходила цими днями в Женеві. Основну увагу в своєму виступі Віце-прем’єр-міністр приділила проблемі профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними, зазначивши при цьому, що левова частка передчасної смертності в нашій країні пов’язана із хворобами сердечно-судинної системи, онкологічними захворюваннями і травмами.

«Уряд України усвідомлює, що цій смертності можна запобігти, та здійснює кроки для її зниження», – зауважила Раїса Богатирьова. Вона нагадала учасникам Асамблеї, що у своєму виступі на Засіданні високого рівня Генеральної асамблеї ООН з профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними Президент України Віктор Янукович оголосив напрямки широкомасштабних реформ в галузі охорони здоров’я України, основний акцент в яких робиться на модернізації системи первинної медико-санітарної допомоги та профілактиці неінфекційних захворювань. Результатами дій, які вживаються, стане покращення справедливого доступу населення до медичних послуг та підвищення рівня профілактики й раннього виявлення неінфекційних хвороб, підкреслила Міністр охорони здоров’я України.

Раїса Богатирьова повідомила учасникам 65-ої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я про те, що в Україні, крім цього, реалізується ряд національних проектів: В рамках Проекту «Нове життя» в найближчі роки планується відкрити мережу перинатальних центрів, а в результаті здійснення Проекту «Своєчасна допомога» буде створено єдину диспетчерську службу для зменшення часу прибуття до пацієнтів бригад швидкої медичної допомоги.

 

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120523_a.html