RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Рівень фінансування медицини в Україні щороку зростає
18.04.2013

Про це повідомила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час головування на першій сесії Конференції ВООЗ "Системи охорони здоров'я в період глобальної економічної кризи: огляд ситуації в європейському регіоні ВООЗ", яка 17-18 квітня 2013 року відбувається в м. Осло (Норвегія).

 

"Сьогодні у центрі нашої уваги - турбота про доступність медичної допомоги та лікарських препаратів для широких верств населення, що є важливою складовою подолання негативних наслідків соціальної нерівності в загальнонаціональному масштабі", - сказала Раїса Богатирьова.

 

За її словами, рівень фінансування медицини в Україні щороку зростає. У 2013 році сума видатків на медичну галузь збільшилась у порівнянні з минулим роком на 2%. Окремо слід відзначити збільшення витрат на лікування гепатитів, СНІДу, туберкульозу та онкологічних захворювань, зазначила у своїй доповіді керівник МОЗ України.

 

Також вона повідомила, що у 2013 році фінансування лікування онкохворих дітей збільшиться в 2,3 рази. За прогнозами фахівців Міністерства охорони здоров'я, цієї суми має вистачити для забезпечення всіх дітей, які страждають від онкологічних захворювань, достатньою кількістю ліків.

 

Разом з тим, зауважила Раїса Богатирьова, в реальному грошовому вимірі державний бюджет України у найближчому майбутньому буде не в змозі задовольнити всі нагальні потреби української медицини і забезпечити швидке перетворення існуючої системи охорони здоров'я на користь сучасної, ефективної та економічно життєстійкої галузі української економіки. Також Міністр додала, що попри кризові українські реалії, дії уряду спрямовані на їх поступове, але якісне перетворення.

 

Джерело