RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Реформи української системи охорони здоров’я спрямовані на реалізацію Цілей розвитку тисячоліття ООН
26.11.2012

У п’ятницю в Ялті під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової відбулося XXI засідання Ради із співробітництва в сфері охорони здоров’я Співдружності Незалежних Держав, в якому взяли участь керівники міністерств та відомств країн СНД, що опікуються медичною галуззю.

Відкривши форум, Раїса Богатирьова виступила перед колегами з інформаційним повідомленням про стан та перспективи розвитку системи охорони здоров’я в Україні. Нагальною необхідністю і умовою успішного запровадження реформ у вітчизняній системі охорони здоров’я, наголосила Віце-прем’єр-міністр, є підвищення рівня ресурсного забезпечення і, не в останню чергу, розв’язання проблеми кадрового забезпечення галузі. Адже саме від достатньої наявності кадрів, їхньої належної фаховості, професіоналізму значною мірою залежать якість та своєчасність надання медичної допомоги.

Тому серед завдань, які Президент України поставив в якості першочергових в процесі модернізації медичної сфери, – вдосконалення первинної медико-санітарної допомоги, екстреної медицини і кадрової політики у сфері охорони здоров’я.

Метою першого етапу реформування медичної галузі в Україні, повідомила Раїса Богатирьова, є випробування нової, оптимізованої моделі охорони здоров’я в рамках пілотних проектів, які реалізуються у Донецькій, Дніпропетровській, Вінницькій областях та місті Київ. При цьому, зауважила Віце-прем’єр-міністр, перетворення в галузі відбуваються не лише в цих регіонах, а й по всій Україні. Важливим акцентом сучасної політики охорони здоров’я є профілактика захворювань – як інфекційного, так і неінфекційного походження, впровадження здорового способу життя.

Детальніше:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121123_4.html