RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова провела низку зустрічей з керівництвом Європейського регіонального бюро ВООЗ
27.06.2012

Віце-прем'єр-міністр України-Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, перебуваючи з робочим візитом в Данії, відвідала штаб-квартиру Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ЄРБ ВООЗ). Там Віце-прем'єр-міністр зустрілася з Директором ЄРБ ВООЗ Жужаною Якаб, старшим консультантом з питань стратегії і політики Аруном Нанда, виконавчим директором із зв'язків з країнами і корпоративної комунікації Люсіан Лікарі та директорами профільних відділів.

Під час зустрічі Міністра охорони здоров'я України з керівниками ЄРБ ВООЗ були обговорені питання, пов'язані з підтримкою з боку ВООЗ реформування галузі охорони здоров'я України, в тому числі, створення мережі перинатальних центрів в регіонах. Йшлося про надання з боку ВООЗ рекомендаційно-консультативної допомоги, а також про можливість організації підготовки кадрів для роботи в перинатальних центрах та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у провідних наукових центрах Європи. Міністр охорони здоров'я України поінформувала співрозмовників про кроки Уряду України в напрямку профілактики інфекційних захворювань і, зокрема, із забезпечення імунізації населення, а також в напрямку протидії неінфекційним захворюванням та сприяння здоровому способу життя.

"Сьогодні питанням охорони здоров'я в Україні приділяється більше уваги, ніж будь-коли. Охорона здоров'я - це першочерговий пріоритет гуманітарної політики держави", - наголосила Раїса Богатирьова, спілкуючись з міжнародними експертами. Під час зустрічі були досягнуті угоди про обмін досвідом між українськими та європейськими чиновниками від охорони здоров'я.

Раїса Богатирьова ознайомилася з роботою профільних відділів Європейського регіонального бюро ВООЗ, зокрема, відділу інформації, фактичних даних, досліджень та інновацій, відділу інфекційних захворювань, безпеки громадського здоров'я та навколишнього середовища, відділу неінфекційних захворювань та зміцнення здоров'я, відділу систем охорони здоров'я та суспільного здоров'я.

Віце-прем'єр-міністр України також відвідала підприємство з виробництва вакцин "Статенс Серум Інститут", зустрілася з Президентом та Виконавчим директором підприємства Нільсом Страндбергом Педерсеном та оглянула найновітнішій цех з виробництва вакцин.

 

 

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120626_2.html