RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: МОЗ України активізує співпрацю із Світовим банком
06.06.2012

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова зустрілася з координатором проектів сектору людського розвитку по Україні, Білорусі та Молдові Світового банку Паоло Беллі. Темою зустрічі стало підбиття підсумків співробітництва між Урядом України та Світовим банком в галузі охорони здоров'я за минулий період та обговорення основних напрямків співпраці в майбутньому.

Під час зустрічі обговорювався хід виконання заходів в рамках гранту Світового банку в розмірі 300 тисяч доларів США, виділеного Україні на підтримку пілотних проектів у сфері реформування охорони здоров'я в минулому році. Мета гранту - посилення можливостей Міністерства охорони здоров'я України і керівництва пілотних регіонів у плануванні, здійсненні і моніторингу реформ в медичній галузі. Оскільки під час презентації Стратегії партнерства СБ з Україною на 2012-1015 роки наголошувалося на пріоритетності реформування та розвитку системи охорони здоров'я України, Світовим банком може бути передбачено новий проект в цій сфері, зауважив Паоло Беллі.

Разом з тим, за його словами, Світовий банк може надати не лише фінансову та технічну допомогу, а й запропонувати позитивний досвід реформ в країнах пострадянського простору та Західної Європи.

В свою чергу, Міністр охорони здоров'я України наголосила на тому, що започатковані зміни у вітчизняній системі охороні здоров'я вкрай необхідні, але ефективність реформ багато в чому залежатиме від того, наскільки їх сприйматимуть лікарі та пацієнти. Тому дуже важливим, на думку Раїси Богатирьової, є наявність контакту між розробниками реформ і тими, хто буде їх безпосередньо впроваджувати.

Віце-прем'єр-міністр України висловилася за подальший динамічний розвиток співпраці України із Світовим банком в медичній галузі та пообіцяла докладати зусиль для того, щоб воно було активним та результативним. Учасники зустрічі домовилися найближчим часом розробити план співробітництва між Україною та Світовим банком в сфері охорони здоров'я, яке включало б в себе не тільки фінансову та технічну допомогу, але й підготовку кадрів для впровадження реформ, а також розробку популяційної стратегії профілактики неінфекційних захворювань в Україні.
Джерело:
http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120606_2.html