RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: медицина в Україні має розвиватися згідно сучасних наукових вимог, а громадяни України - отримати вільний доступ до якісних медичних послуг
17.05.2012

Про це сьогодні, 17 травня, сказала Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції Асоціації Головних лікарів України, яка проходить у Чернівцях. У своєму вітальному слові Раїса Богатирьова висловила впевненість, що під час конференції принципова і професійна дискусія серед організаторів охорони здоров'я, менеджерів медицини, представників органів влади, громадських організацій медиків і пацієнтів стане каталізатором злагоджених дій у подальшому розвитку і реформуванні системи охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я України зазначила, що у проголошених Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем засади Нової державної соціальної політики, реформі охорони здоров'я приділено особливу увагу. "Урядом України реалізуються, передбачені в Національному плані дій заходи, які спрямовані на реформу медичного обслуговування, підвищення доступності та якості медичних послуг. Перш за все, здійснюється оптимізація і підвищення ефективності функціонування медичних закладів, вдосконалюються механізми державного фінансування та управління системою охорони здоров'я, модернізується матеріально-технічна база. Водночас, ми розуміємо, що для суттєвого покращання ситуації в цій сфері необхідні глибокі, системні зміни", - підкреслила Раїса Богатирьова.

 

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120517_1.html