RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова: Державна політика у сфері охорони здоров'я України здійснюється у відповідності з міжнародними принципами та рекомендаціями ВООЗ
21.05.2013

Україна як незалежна держава активно спрямовує свої дії на інтеграцію у світове співтовариство. Це є основою розвитку всіх сфер життєдіяльності нашої країни. Відтак формування державної політики у сфері охорони здоров'я в Україні здійснюється у відповідності з міжнародними стратегіями, принципами та рекомендаціями ВООЗ. На цьому наголосила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова у своєму виступі на засіданні 66-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка 20-22 травня проходить у Женеві (Швейцарія).

Приєднавшись до Декларації Тисячоліття ООН, Україна визначила охорону здоров'я пріоритетом своєї соціальної політики та здійснює цілеспрямовані заходи для підвищення ефективності системи охорони здоров'я, зауважила Раїса Богатирьова, додавши, що, виконуючи програму реформ Президента України Віктора Януковича, наша країна послідовно здійснює якісну модернізацію медичної сфери.

"Нам ще належить пройти довгий шлях, але вже сьогодні ми можемо відзначити відчутні успіхи, які вдалося досягти у сфері охорони материнства і дитинства, боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Хочу сказати, що Україна готова ділитися своїм досвідом у цих питаннях з іншими країнами-членами ВООЗ", - зазначила Міністр.

Детальніше…