RSSВерсія для друку
Раїса Богатирьова бере участь в європейській конференції «Сталі системи охорони здоров’я для всеохоплюючого росту в Європі»
19.11.2013

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова 19 листопада 2013 року взяла участь у роботі конференції «Сталі системи охорони здоров’я для всеохоплюючого росту в Європі», яка цими днями відбувається у Вільнюсі в рамках головування Литовської Республіки в Раді Європейського Союзу.

Серед 400 учасників конференції – представники інституцій та установ Євросоюзу, Всесвітньої організації охорони здоров’я, держав-членів ЄС, країн-кандидатів ЄС та різних міжнародних і національних урядових та неурядових організацій.

У ході робочої поїздки до Литовської Республіки Раїса Богатирьова провела зустріч із Директором Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Жужанною Якаб, предметом якої було обговорення найважливіших напрямків взаємодії між Україною та ВООЗ.

Під час розмови наголошувалося, що сьогодні країни європейського регіону протистоять спільним загрозам демографічного, соціально-економічного та екологічного характеру. Тому нині особливо важливо сконцентрувати усі доступні ресурси задля вирішення пріоритетних завдань розвитку медичної галузі та суспільства в цілому. Жужанна Якаб зазначила, що реалізація європейської політики «Здоров’я – 2020» має на меті поліпшення здоров'я європейського населення та майбутніх поколінь і демонструє усі очевидні переваги здорового населення – для суспільства, соціуму, економіки.

Джерело