RSSВерсія для друку
Психіатри обговорили механізми попередження порушення прав людини під час надання психіатричної допомоги
08.07.2013

В Міністерстві охорони здоров'я України відбулась нарада в онлайн-режимі з питань захисту прав пацієнтів під час стаціонарного лікування в психіатричному закладі. В нараді взяли участь представники МОЗ України, Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, головні психіатри регіонального рівня, головні лікарі психіатричних закладів, представники громадських організацій.

Директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, Головний позаштатний психіатр МОЗ України Ірина Пінчук повідомила про основні проблеми, що виникають під час госпіталізації особи до психіатричного стаціонару. Також учасники наради проаналізували основні міжнародні положення щодо захисту прав людини та шляхи їх впровадження в діяльність закладів охорони здоров'я, котрі надають психіатричну допомогу. Президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів користувачів психіатричної допомоги "Юзер" Руслан Імереллі розповів про моніторинг окремих психіатричних закладів України, який було проведено з метою перевірки дотримання прав людини.

За результатами наради було запропоновано механізми попередження порушення прав людини під час надання психіатричної допомоги.

Детальніше…